Ledig

Från och med idag är jag ledig; denna dag har jag komp och på måndag börjar min föräldraledighet. Det skalll bli så skönt! Skall  under ledigheten försöka tvätta alla bebiskläder (i storlek 56), skapa utrymme för dem i ett skåp, packa bb-väska och fixa i ordning korgen som bebisen skall sova i.

När jag är färdig med det (och lite till) skall jag bara lägga mig på soffan och vänta och njuta...

Mvc v. 36

Var hos barnmorskan idag igen. Oroade ju mig lite att för att jag inte gått upp något sen sist - men det behöver jag inte göra längre. Denna gången hade jag tagit igen vikten med råge; +3 kg! Inte dåligt jobbat på två veckor... Bebisen låg med huvudet ner och var fixerad. Hade först lite lågt hjärtljud men hon trodde att det berodde på att den inte mår så bra när jag ligger på rygg (det gick upp när jag satte mig upp)

Blodtryck: 120/80
Hb: 117
Glykos: 5.6
Fosterljud: 136
Sf-mått: 34
Vikt: + 11 kg

Sf-måttet är mindre än med Elliot (36 cm i v. 35), mitt blodtryck är lägre denna gången och bebisens hjärtljud är lägre denna gången (146 med Elliot).

Skötväska; fortsättning

Skötväskan som vi (eller svärmor rättare sagt) beställde passade inte på vår vagn. Den var verkligen jättesnygg men mycket bredare än vad de skrivit på hemsidan. Dessutom fanns det inget fäste för att hänga den på handtaget så den gled hela vägen ned till liggdelen. Verkligen tråkigt men nu är vi på skötväskejakt igen...

Funderar på antingen en sån här:

Eller en sån här:


Båda är ganska små och smidiga. Den nedersta (Ju Ju Be tween) har jag inte sett i verkligheten, men jag skall försöka få Jr att följa med och titta idag. Skall dessutom handla lite grejer som man kan behöva efter att man fått barn; Gigantiska bindor, megoastor amningsbehå och amnngsinlägg mm.
Något jag glömt?

Fotografen Elliot

Elliot fick ju en kamera i julklapp. Nu har jag tankat in lite nya bilder som han har tagit med den.
Det är mest bilder från hans treårsdag. Dessutom fanns det med ett foto på mig som han tagit när jag låg i badet. Det fick tyvärr censueras bort...


Lördag

Vilket härligt väder vi har fått!

Har precis ätit en lång och god frukost och skall snart göra mig i ordning. Jag och Elliot och Jr skall bege oss in till Haga för fika och dinosaurieinköp. Kanske blir det något till bebisen också...

Skötväska

Tror att jag har hittat skötväska. Vår förra var nämligen lite söndrig - och vi var aldrig riktigt nöjda med den (tyckte den var lite stor). Denna är aningen mindre och är av märket Oilily. Hoppas inte att allt det rosa skär sig allt för mycket mot den röda vagnen bara...              

Mvc v. 34

Var hos barnmorskan igår. Oroade mig lite att jag inte gått upp något sen sist - hade i stället gått ner 2 kg. Hon trodde att det var för att jag varit sjuk. Hoppas det.

Blodtryck: 120/80
Fosterljud: 130
Sf-mått: 33
Vikt: + 8 kg

Var även hos sjukgymnast. Fick ett bälte som skall kunna hjälpa lite mot foglossningen. Fick dessutom en massa bra tips!

Nu skall jag gå till jobbet. Fullt upp.
Idag: utvecklingssamtal.
I morgon: Förskolans dag med gårdsfest.
Tur att man är ledig på fredag igen...

Namn

Kommer inte riktigt på några bra namn till bebisen. Jag och Jr funderar för fullt (jag i alla fall).
De vi har kommit på hittills är:

Pojke:              

Hugo                 
Edvard
Tage
Charlie
Sigge

Flicka:
Olivia
Tyra
Agnes
Emma

Lutar mest åt Hugo eller Tyra än så länge...
Någon som har några bra förslag på namn som passar ihop med Elliot (får dock helst inte börja på E) som inte är töntiga?

Sjuk

Hej!
Har mått lite dåligt det sista.
Började med att jag var genomförkyld och höll på att hosta ihjäl mig på Elliots kalas, därefter tyckte jag nog att det gick åt rätt håll. Jobbade tisdag och onsdag men när jag skulle hämta Elliot på förskolan i onsdags började jag känna mig så trött och matt. Trodde först att det var värmen men sen började jag få jättemycket frossa och ont i bröstet. Fick ringa hem min mamma från jobbet eftersom Jr hade åkt på turné och jag inte kunde ta hand om Elliot. Hade runt 40 graders feber men fick ned den med panodil. Sov ingenting på hela natten för jag hade så ont i bröstet och kunde inte andas.

Gick till doktorn på torsdagen. Hon sa att jag hade en rejäl lunginflammation och lungsäcksinflammation och skickade hem mig med Kåvepenin och Mollipect. Någon smärtstillande kunde jag inte få eftersom jag är gravid - hon tyckte att jag skulle försöka med panodil. Vilken hit...

Nu har det ju gått ett par dagar och jag mår lite bättre. Det onda i bröstet har försvunnit, men jag har fortfarande världens hosta, känner mig anfådd och trött och har lite feber då och då. Var hos läkaren idag igen, Hon sa att min sänka hade gått ner (från 160 till 66) men att jag fortfarande inte var okej hon kunde höra att vänster lunga inte fungerar riktigt som den skall. Hade jag inte varit gravid hade jag fått ett starkare antibiotikum men nu får jag vila bort resten av inflammationen. Blev sjukskriven veckan ut.
Hoppas verkligen att jag mår bättre snart - det här är jättetråkigt!