Telefoninköp

Igår köpte vi tre nya telefoner (jag bestämde mig för att lämna tillbaka iPod:en). Det blev en telia kobra som jag tänkte att vi skulle ha i hallen. Det enda problemet är att när jag kom hem upptäckte jag att vi inte har något telefonjack i hallen.... Det blir till att ta hit teliareparatör (eller vad det nu heter).
Vi köpte också två stycken nya trådlösa telefoner (på våra nuvarande försvinner ljudet lite då och då vilket är en aning jobbigt.) Siemens blev det.
På kvällen hyrde vi film och köpte familjepizza och Coa Cola. Vi såg Horton - en ganska söt och filosofisk film (Elliot började gråta) som handlar om en elefant som upptäcker  en hel stad på ett litet dammkorn.

        


Inte riktigt sant

Jr:
- Vet du vem pappa älskar mest av allt i hela världen?
Elliot:
- Elliot
Jag:
- Vet du vem mamma älskar mest av allt i hela världen?
Elliot:
- Jobb-barnen

Okej. Jag är en ganska engagerad förskollärare, men inte riktigt så engagerad som mitt stackars barn tycks tro...

Nu skall jag till jobbet.
Ha en bra dag!

- K

Ordning och reda

Igår sorterade jag in en del av våra räkningar i en pärm och på eftermiddagen åkte jag och köpte fina register. Känns rätt bra - nu är det bara resten kvar (och det är inte lite).

Elliot fick en film av sin mormor - Hitta Nemo - Den var visst från sju år... Detta tänkte inte jag alls på innan jag satte på den. Vilken puckad mamma jag är! Skulle ju så klart tittat på baksidan innan.  Nu blir han väl förstörd för livet kan jag tänka mig...
Jag har försökt att lägga undan den (tills han blir sju) men han tjatar om "filmen med fisken" hela tiden.  Jag har satt på Teletubbies i stället. Det lämpar sig bättre för en 2.5-åring.

Klubbdag

I dag skall jag och Elliot shoppa. Sen skall vi nog gå till affären och köpa klubba till Elliot. Han har väntat hela veckan... Senast vi var i affären bad han att få titta på klubborna. Jag sa ok (efter lite tjat). Sedan stod han där framför klubborna och sa. - Åh... fiiina... men vi klarade oss faktiskt ur affären utan både skrik och klubba.
Idag är min son värd en klubba!

Öga för öga?

Vet inte riktigt hur jag skall börja. Tycker att det är svårt att återberätta saker som har hänt samt att sätta ord på mina känslor. Ni får ha lite överseende.

Idag när jag hämtade Elliot hade han två stora rivmärken på sin kind.
Jag frågade honom vad som hade hänt och han svarade att:
- J slog mej.
- Ja, men vad gjorde du innan det då? sa hans fröken då.
Elliot svarade inte.
Jag sa till Elliot att om J slog honom så skulle han säga stopp till henne.
Då fortsatte hans fröken:
- Du tog ju hennes leksak.
Jag sa till Elliot att om han tog hennes leksak så skulle ju inte hon ha rivit honom, utan hon skulle ha sagt stopp till honom. Sen tog jag mitt barn och gick hem.

Alltså; jag fattar inte; menar hon att det skulle det vara okej att riva Elliot bara för att han tog en leksak från det andra barnet? Det är inte dom värderingarna som jag vill ge mitt barn! Det är aldrig okej att slå någon annan. Blir så jäkla trött på den förskolan (ursäkta ordvalen)

Måste nog ha ett samtal med dem...

- K

Ugglor i mossen?

Så skall man jobba igen.... astrött är jag.... tur att man slutar kl. 15. Tänker inte stanna en minut längre idag. Sen kanske jag och Elliot skall baka bullar. Men bara kanske.

Har tänkt att köpa väggdekor till Elliots rum. Nu har jag hittat några jag gillar men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken som är bäst/sötast/snyggast.
Help me, please!

      

Trädet är ca 120 cm högt. Den svarta ugglan är en griffelvariant 60x40 tror jag, och ugglorna på grenen är något mitt i mellan. Elliots väggar är vita - möblerna lika så.

lilla Snigel

Nu har min son klätt ut sig till snigel.På den andra bilden försöker han krypa in i sitt skal...

min mamma

Min mamma tycker att jag och Jr är slarviga och inte tvättar våra morgonrockar (och annat) tillräckligt ofta. Häromdagen när hon var här för att passa Elliot när jag arbetade tog hon sig friheten att tvätta dem. Det var bara det att i min högra morgonrocksficka låg min iPod. Den klarade inte 40 grader... fattar ni att hon har haft ångest?

Igår kom hon hit och berättade vad som hänt (jag hade inte märkt det än) och lämnade en ny iPod. Eftersom jag har iPhonen blev jag inte så arg, men jag funderar på att lämna tillbaka poden och köpa något som jag behöver. Jag tror inte att jag kan få pengarna tillbaka - så att ge mamma pengarna är uteslutet. Eller behöver jag kanske en iPod (den är rosa) och en iPhone? Jag vet inte. Fan vad jobbigt det är att ha beslutsångest.

- K

reflex

Testar att blogga från iPoden. Verkar funka rätt bra... Kom på nu när jag gick till bussen att jag nog behöver inhandla en reflex, det här ju blivit så mörkt! Finns det några snygga / coola?

Jag vill sova!

Alltså:
Det här är så vidrigt att jag inte vet vad jag skall ta mig till. Varför arbetar jag inte på något kontor med flextid i stället? Hela min kropp skriker: - Nej, nej, gå inte upp, det är för tidigt!!!

Idag är det i alla fall fredag.... slutet på en vecka där vi arbetat två personer på 13 barn. Lite jobbigt kan jag väl säga att det har varit... Men, som sagt; idag är det fredag.

- K

Idag är jag så duktig

Slutar kl. 16.30 i kväll och eftersom jag då inte hämtar Elliot förrän kl. 17.30 blir det ganska sent att ställa sig och göra middagsmat. Gissa vad jag gör nu?
- Lagar mat!
Jag är så himla bra.

- K

Tidigt

Det ät helt sinnessjukt att börja jobba så tidigt som jag gör.

- K

Run Run

Min nya favoritlåt (med Those dancing days). Går just nu om och om igen i min iphone. Gör mig superglad - vill bara dansa liksom... Hoppas att det funkar på er med.


Skogspromenad

Idag sov Elliot till kl 9.30 (vi hade en ganska jobbig natt). När han vaknat åt vi frukost och spenderade förmiddagen inomhus.

Elliot byggde med sina Dibbidibbide... och så läste han en ganska lång stund också.


När vi käkat lunch (jag lagade hemma - jag är en duktig mamma) gick vi på en promenad med mormor.

Först matade vi ankorna i dammen...


... och sen tittade vi på nappträdet som finns i skogenoch så tittade vi lite på naturen också!


London

Den 31 oktober har jag och Jr varit tillsammans i tio år. För att fira lite skall vi ha en barnfri weekend i London. Det skall bli helt underbart! Jag har aldrig varit i London!

Några bilder från hotellet som vi skall bo på (K West heter det):Behöver jag säga att jag längtar?

Jr drog förresten till Beirut idag... intressant...

- K

Universeum

Idag har vi varit på Universeum. Det som var mest intressant var ormarna, hajarna och aporna. Elliot fotograferade varje djur med sin lilla gula leksakskamera.

Även avdelningen med bilar, mc och lastbil var intressant.När Elliot vaknar skall vi åka och handla. Jag skall försöka skärpa mig och laga lite mer mat hemma. Dessutom skall jag gå ned ett par kilo i vikt. Det får vara nog med B&J nu.

- K

Tiger-vab

Idag är det jag som är hemma och v.a.b:ar med tigerungen (Impetigo om ni kommer ihåg).
Det ser ut ungefär så här: