Shopping

Nu har jag shoppat hela dagen. Det blev nya regnkläder till Elliot, kappa till mig själv, t-shirt till Elliot, clinique-kräm och svarta Keds till mig själv.



Ikväll skall jag hem till min kompis Jenny och ha lite tjejkväll - fast jag tar nog det ganska lugnt eftersom det bär av till Kolmården i morgon.

Jag passade förresten på att boka tid för klippning (på NK) på tisdag. Skall bli spännande...

Ha en bra kväll!
- K

Fetto!

Känner mig asfet!
Har precis klämt i mig rostade mackor, choklad och coka cola. Det blir man ju knappast smalare av.
Annat var det när jag rökte. Då åt jag knappt någonting.
Varför kan jag inte bara låta bli???
Blir så trött på mig själv.
Får gå och träna lite på Wii fit:en en stund så kanske jag kan bränna bort lite...

- K

Dumlekakor (svingoda)

Nu har jag och Elliot bakat dumlekakor. Jättegoda (och enkla) kakor med dumle och noblesse.



175°
ca 15 min

1dl socker
3dl mjöl
1 tsk bakpulver
200 g smör
dumlekolor
noblesse

Rulla bollar av degen.
Lägg i formar.
Tryck ned 1/2 dumlekola.
Grädda.
Lägg på noblessen.
Ät och njut!

Jävla Nicator!

Och så regnar det igen... kul semester...

Vet inte vad jag skall göra idag. Skall nog försöka få tag på Anna o Anton så att Elliot kan få någon att leka med och jag någon att fika med.

Borde egentligen ringa Nicator - företaget som hyr ut min trasiga dator. Jag ringde dem tre gånger förra månaden och de har sagt att de skall ringa upp, men det gör de inte. Blir så jävla trött på det. Önskar att jag kunde skita i det men:
  1. Det finns över 2000 fotografier framförallt på mitt barn på den (ja, jag är så dum så jag inte har backupat)
  2. Jag betalar ca 400 kr i månaden för den
  3. De skall inte komma undan så lätt!
Får nog ta mig i kragen och ringa helt enkelt!

- K

Leila bakar



Jag gillar verkligen det här programmet. - inte för att jag älskar att baka eller så... -men allting är så snyggt! - Och pastelligt! Verkligen inspirerande.

Jag är rätt grym...

Intervjun gick inte allt för dåligt - jag är faktiskt rätt bra på sånt (om jag själv får säga). De kommer höra av sig någon gång nästa vecka men jag vet inte hur intresserad jag är. Vi får se -kanske om jag får bra lön?. Har precis skickat iväg ännu en ansökan. Ett föräldrakooperativ som verkar rätt bra. Kan ju i alla fall kolla läget där med...

Nu väntar jag på att Jr skall komma med hämtmat. Hoppas att det blir indiskt från Maharani. Bästa indiska maten i Göteborg - deras chicken tikka masala är bland det bästa jag ätit.

Try it!
- K

Nervöst

Det hände inte så mycket med grovköket igår. Jag plockade undan en del. Sedan köpte jag spackel och en roller också - så man kan väl säga att jag är på god väg...

Idag skall jag  på intervju. Det är en förskola som ligger i närheten och som arbetar en del med it (säger de i alla fall). Skall dit vid 14-tiden så vi får se hur det går då. Så jävla nervös!!!

Grovkökspimpning

Nu skall vi äta lite lunch. Därefter skall elliot sova middag. Medan han gör det skall jag förbereda för att göra i ordning vårt grovkök. Det som skall göras är:

  • Väggarna skall målas grå
  • Nytt strykbrädsöverdrag
  • Ny hylla till borstar mm.
  • Ny tvättmaskin
  • Ny spegel

Får se vad som händer idag... skall försöka komma iväg till universeum med E också...

- K

Fy fan för göteborgsvädret!

Fan vad det är tråkigt med dåligt väder! Tappar helt lusten att göra någonting...

Var i väg och kollade bilar med Jr och Elliot förut. Jag vill helst ha en v70 men Jr tycker att det blir lite dyrt... det blir det nog också - men jag har liksom hängt upp mig på den.



Köpte en dvd-box med säsong 1 av Big love. Missade den när den gick på tv men den verkar rätt kul. Nu har jag ca 600 minuter att se fram emot. Tänker ligga i sängen och titta på min laptop medan jag käkar B&J-glass.



Tror det blir bra så.
- K

Ny klänning

Jag köpte mig en ny klänning.



Kanske aningen dyr - men det är jag värd!

Pojke försvunnen

Har börjat läsa lite igen. Tycker att deckare passar bra på sommaren...

Därför läser jag en bok som heter: Pojke försvunnen. Handlar om 9-årige Andreas som försvinner (och lite andra grejer). Har kommit halvvägs, men den är helt klart läsvärd!


Jag rökte lite...

När vi var borta nu i midsommar var jag så himla röksugen (fastän jag inte rökt på 3 år).
Jag tog ett bloss på Jr:s lillebrors cigg - och hostade som jag aldrig gjort. Jag lovar: - Jag höll på att kräkas. Men det smakade inte allt för illa... vi får se hur det går..  jag drömmer om att feströka (fast utan hostan).


mmm...

Djurpark

Nu har jag bokat ett kolmårdenpaktet på vildmarkshotellet. Kostade "bara" 2660 kr. Då ingår två dagars inträde till djurparken, en övernattning med frukostbuffé och en safaritur (elliot säger att han inte skall bli rädd).

Skall bli jätteroligt!

K

Midsommar

Vi var i Björkenäs utanför Karlskrona över helgen. Jr:s föräldrar har sommarstuga där. Har tagit det ganska så lugnt, läst och ätit grillat. Skönt...

Här kommer lite bilder från helgen:



Nu är det dags att börja fundera på vad vi skall göra resten av semestern...

- K

At last:

Nu har jag gått på

SEMESTER!!!



(men självklart inte härifrån)

- K

Trött

Jag är astrött!!
Har jobbat hela dagen, därefter åkte vi och kollade på ny tvättmaskin (vår nuvarande håller på att slå sönder hela grovköket när den cenrtufugerar). Det verkar bli en sån här typ:



Sedan köpte jag några praliner från Steinbrenner & Nyberg till Elliots fröknar (som en liten sommarpresent) - vem vet? - De kanske blir lite bättre om de får lite uppskattning?

Nu skall jag natta min son - det är redan för sent för honom... och när han har somnat skall jag titta på sex and the city.

- K

Femkamp

Kalaset hos kollegan i förrgår var jättetrevligt och jag var hemma relativt tidigt. I går var vi först ute och åt och sedan gick vi på femkamp på Liseberg (kollegan E hade fyllt 30). Det var ganska kul... jag var inte så bra som jag skulle vilja på femkamp. Jag skrattade i alla fall en hel del. Många av mina arbetskamrater är inte riktigt kloka!
Jag var i alla fall hemma kl 22.05 och nu är det dags igen - fast det är ju bara två dagar kvar att arbeta nu... skall bli skönt med semester!

Några bilder från igår:


Bla bla bla

Helgen var bra - förutom enorm huvudvärk i söndags. Nu arbetar jag bara 3 dagar till innan jag går på semester... det skall bli jätteskönt!

Ikväll har jag varit hemma hos min kollega J som fyller år. Hon skall snart sluta jobba hos oss. Det är verkligen jättetråkigt - inte bara för att hon är en sån himla bra pedagog - utan för att hon är så kul också... Jag kommer verkligen att sörja henne. Nästan lika mycket som jag sörjer min förra kollega J som slutade.... Ja, ja, livet går vidare...

Jag har förresten åkt på en evighetsförkyldning.

Sov så gott
K

Tomt huvud - tom blogg

Har inte haft så mycket att skriva om - eller, rättare sagt: jag har inte orkat skriva om någonting. Jag som varit så duktig på att blogga ett tag nu!
Jr har fyllt år och i förrgår hade vi kalas här hemma. Det var trevligt. Av mig fick han en Weber-grill som vi inte har användt ännu. Vädret är ju inte så kul längre...
Idag har jag studiedag. Vi skall åka till Björkö för att fundera på vår arbetsmiljö och planera inför hösten. Blir nog bra. Något nytt jobb har jag inte fått (än i alla fall)

Jag vill förresten ha en sån här nu - kosta vad det vill:

(börjar säljas 11/7)

- K

Fint va?

Vi hann färdigt med den ena balkongen igår. Idag skall vi fixa den andra. Åker till Ikea nu...

Här är några bilder från imorse:


Balkonger

Idag skall vi fixa i ordning på våra balkonger. Vi skall spola av, plantera blommor och kryddor och dessutom skall vi kanske försöka hitta några möbler till baksidan. Just nu är balkongerna ganska tråkiga - men vi får se hur det ser ut i eftermiddag... blir det bra så kanske jag tar några kort.

Elliot var förresten feberfri nu i morse... skönt!

- K

VAB

Idag är jag hemma med Elliot - som fortfarande är sjuk. Han har feber och hosta. Jag funderar på att gå till doktorn med honom, men jag har inte bestämt mig än.

Att vara hemma med sjukt barn är lite meckigt; du skall anmäla till avdelningen, till rektorn, till löneförrättaren (per telefon och sen skriftligt när du är tillbaka), till försäkringskassan och till Elliots förskola. Snart skall du begära ett skriftligt intyg från förskolan också.

I alla fall:
Fint väder, dricker kaffe, skall nog tvätta snart.

- K

Snäll mamma

Har egentligen inte tid att blogga, men eftersom det var så länge sedan gör jag det ändå...
Elliot är sjuk igen; hosta och feber igen... Igår var jr hemma med honom och idag skulle jag varit hemma. Men så krisar det på jobbet; vår vikarie spydde och kommer inte idag - så det skulle innebära att min kollega blir ensam med ca 14 barn. Som tur är har jag en snäll mamma, hon är hemma idag och tar hand om Elliot. Han är överlycklig:
- Momo hemma, äta goddiss.
Nä nu måste jag åka till jobbet - jag är sen redan!

Jag kommer tillbaka (inte lika coolt på svenska)
- K

Siesta-festival

Gårdagens festivalbesök var väldigt trevlig. Elliot och Sonja busade jättemycket och käkade en massa goda grejer som stod framme i logen. Det gjorde nog jag med. Trevligt var det i alla fall.
Här kommer några bilder från igår: