Försvunnen bebis

Nu tycker till och med babytickaren att bebisen borde försvunnit ur magen.
På vecka 41 försvann den.
Men i min riktiga mage finns bebisen kvar. Den verkar inte komma ut än på ett tag.
Förmodligen vill den växa till sig och bli den största nyfödda i världen.

Idag är det storkok av llasange som gäller.

Jag väntar

Man kan ju undra om den någonsin tänker komma ut... Jag känner nämligen ingenting som tyder på att det skulle vara på gång.
Funderar på om det datum jag hade innan ultraljudet stämmer bättre... i så fall kommer bebisen runt 30 juni. Då kan man ju undra vilken nytta de där ultraljuden gör...
Men vi får se...

Hallå bebisen!

En människograviditet varar 280 dagar har jag läst.
Inte mer!
Bara så att du vet...

Magbilder

Har varit lite dålig på att ta bilder på magen denna graviditeten - förra tog jag ju ett foto var 3:e vecka ungefär - denna har det inte blivit något hittills...
Förrän igår:
Fick lite lätt panik och tvingade Jr att ta kort på mig, Elliot och magen.
Här kommer ett litet smakprov:

Kul förresten att jag inte har -1 dag kvar i babytickaren utan 1 dag helt plötsligt. Det funkar visst inte att gå över tiden...

21 juni

Nu vet jag i alla fall att bebisen inte tänker komma tidigare...

Mvc v. 38

Var ju hos barnmorskan idag igår. Bebisen låg med huvudet ner och var fortfarande fixerad.

Blodtryck: 120/85
Fosterljud: 127
Sf-mått: 36
Vikt: + 12 kg

Sf-måttet är mindre än med Elliot (38 cm i v. 38) - tror ändå inte riktigt på mindre bebis.

Mitt blodtryck hade gått upp en aning denna gången, så hon tyckte att det var bra att kolla trycket och urinen om en vecka för säkerhets skull.

Tvätt

Idag tvättar jag bebislakan. Ikväll skall jag och Elliot bädda i bebisens korg tänkte jag nämligen. Elliot har fått köpa ett gosedjur till bebisen. Han valde en sådan här:

Vid ett skall jag till barnmorskan. Undrar hur mycket magen har vuxit (och hur många kilon jag har vuxit?) och i fall bebisens hjärtslag är låga fortfarande... Vi får se helt enkelt.

Kättilsröd

I fredags var vi på Kättilsröds 4H-gård med Elliots förskola. Både jag och Jr följde med. Dagen var riktigt lyckad; vi tittade och klappade på djuren, vi fikade och vi åkte traktorsläp.p.s. Passade även på att lägga mednågra bonusbilder d.s.

HallonbladsteNu har jag börjat dricka hallonbladste. Det innehåller tydligen oxytocin och skall kunna hjälpa till att sätta igång förlossningen. Vet inte hur bra det fungerar men det är ju alltid värt ett försök. Jag är faktiskt riktigt trött på att vara gravid nu. Orkar inte göra någonting. Om inte annat skall teet även hjälpa livmodern att dra ihop sig efter förlossningen (och det är ju bra det med.)

Lösning

Försöker förbereda min son på att det kan bli jobbigt med en bebis. Han verkar fatta det faktiskt. Skall bli spännande att se hur det går när bebisen kommer.

- Mamma, bebisen får inte äta på ditt bröst hela tiden. Jag vill ju gosa med dig.
- Ja... men tänk om den vill det då? Vad gör vi då?
- Då får vi ge den en napp i stället.


Idag lämnar jag Elliot på förskolan för första gången när jag själv är ledig. Känns lite skumt, men det skall faktiskt bli skönt också. Då kan jag göra vad jag vill. Lämnar honom dock bara mellan 9 och 14. Tror det blir bra för honom med.