Lika?

Vissa likheter finns det allt... fast Elliot är en månad äldre än vad Hugo är på bilden.

Premiärdoppet

Bilder från första badet som skedde i diskon i vårt grovkök idag:
Första sjukhusbesöket

I morse när jag skulle byta blöja på Hugo märkte jag att hans snopp var alldeles röd och svullen. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen och de tyckte att vi skulle låta en läkare titta på honom.

Väl på Östra tog de tempen på honom (37.2) och kände och tittade. Läkaren tyckte att han var svullen men att det förhoppningsvis skulle hjälpa med att bada honom tre gånger om dagen. Om han däremot skulle sluta kissa eller få feber skall vi åka in med honom igen.

Förhoppningsvis kommer baden att hjälpa hans stackars svullna lilla snopp. Han verkar inte ha värst ont av det som tur är (äter, sover, kissar och kräks)- men det gör ont i mammahjärtat ändå...


Idag, kära vänner sker alltså premiärbadet!

Bilder kommer förhoppningsvis inom kort.

Bvc igen

 

I går var vi på Bvc igen. Allt är fortfarande ok; han hade gått upp 300 gram i vikt sedan förra veckan vilket är bra. Ögonen är mindre kladdiga men han har börjat att flå lite...

Jag och jr är så fega; vi har fortfarande inte vågat bada honom. Det var likadant med Elliot; han fick inte bada förrän han var över tre veckor gammal och hade tappat naveln... Vi får se när detta stackars barn får sitt första bad (han har inte heller tappat naveln än).

Jag får fortfarande inte sova särskilt mycket på nätterna (blir väckt av både barn #1 och barn #2) men som tur är hittar Johan och Elliot på saker på förmiddagen, så då kan jag och Hugo sova en stund extra. (Elliot vaknar nämligen vid sex...) Elliot blir dessutom förhoppningsvis inte helt understimulerad.

Bvc

I förrgår var vi på Bvc med Hugo för första gången. Han kräks ju en del, så jag var lite (men bara lite) orolig för att han kanske inte skulle ha gått upp så mycket i vikt Det visade sig att han gått upp 200 gram på tre dagar. Bvc-sköterskan sa att det är ungefär så mycket som de vill att bebisarna skall gå upp per vecka... Han får uppenbarligen i sig mer än nog.

Han har lite trånga tårkanaler så han får en massa grönt kladd i ögonen (typ ögoninflammation). De säger att man inte behöver behandla det så länge bebisen inte är rosa i ögonvitan - och det är inte Hugo. Förhoppningsvis har jag mer ont av det än han har... Dessutom verkar det bli bättre och bättre.

Elliot är jättegullig mot bebisen. Han vill hålla honom hela tiden och säger att han kan bära honom för att han vet att man måste hålla huvudet. Det första han frågar varje morgon är: - var är bebisen?
Jr och Elliot sover förresten numera i Elliots rum. Vi köpte en Futon fåtölj som Jr kan sova i. Jag har egentligen ingenting emot att ha Pellie bredvid mig, men är rädd att bebisen skall störa hans nattsömn.

Igår köpte vi det här:

Vi köpte också en cykel till Elliot. En blå Monark. Den får ni se när vi har satt ihop den, han har nämligen inte fått den ännu...

Storken


Nu har vi varit på Storkenmottagningen på Mölndals sjukhus. Vi har gjort hörselscreening och tagit pku-test. Hörseln var det inget fel på - och det gick hur bra som helst att ta pku:et.

Han hade gått upp 200 gram i vikt sedan i torsdags, så trots det ständiga kräkandet verkar han få i sig tillräckligt. Skönt.

Här är han!


Han vägde 4250 gram och var 55 cm lång. Huvudomfånget låg på 36 cm.
Vi tror att han skall heta Hugo - men vi är inte riktigt säkra än. För tillfället kallas han Herr Spinkben (efter spindeln i Greta Gris) och Bebben. Huvudintresset är att äta och spy...
Fler bilder kommer när vi tagit några; är nämligen lite dåligt på den fronten...

Överburenhetskontroll

Idag har vi varit på Östra sjukhuset för överburenhetskontroll - har ju gått 42 veckor nu... Gjorde CTG som såg bra ut, ett ultraljud som också såg bra ut. Dessutom kollade hon i fall jag hade öppnat mig något; tappen var mjuk och hade kanske öppnat sig 1.5 cm, så lite har ju hänt...

Berättade för läkaren att jag var lite orolig för hur stor bebisen skulle bli (med tanke på att Elliot vägde 4660 g i vecka 40+3). Hon hade lite svårt att mäta den men när hon skrev in siffrorna som hon fått med ultraljudet i datorn gjorden den en beräkning på att bebisen väger 3300 gram - vi skrattade alla tre åt det... Hon sa dock att hon tror att den kanske ligger någonstans runt 4 kg (vi kan ju alltid hoppas!).

Om ingenting hände innan torsdag skall vi tillbaka då och om ingenting hänt innan måndag nästa vecka blir det igångsättning. Det är väl bara att uthärda lite till...